YouTube en kids

De titel zegt het al. YouTube en kinderen, tegenwoordig bijna in alle gezinnen wel een duo, maar is het wel zo’n goed duo? Vandaag deel ik een ervaring met een waarschuwing en een top 5 van Abel.

d7cfed8fae13aae0859fda0a3b198132--dutch-facebook
Ik heb er zelf nog niet heel veel ervaring mee want als Abel iets “raars” ziet klikt hij meestal weg en 9 van de 10 keer zie ik wat hij kijkt. Maar wat nou als hij die ene keer net even een filmpje kijkt wat niet zo geschikt is voor kinderen onder de 18? Alle kinderen klikken na een filmpje door, toch? Ik was voor dit artikel filmpjes aan het zoeken waarvan ik weet dat Abel ze veel kijkt om een leuke (maar irritante😉) top 5 te maken. Ik zocht op “do you like” aangezien dat een liedje is die ik vaak voorbij hoor komen. Ik klikte een filmpje aan en ergens in het midden zat ineens een pornografische scène verborgen… WHAT!!! Huh, hoezo? Als ik dit vind kan Abel hier dus ook op komen. even een hele dikke waarschuwing voor mezelf dus! Ik wil niet dat Abel met zulke dingen in aanraking komt!

Vind ik dus YouTube nog wel zo’n goed idee? Hoe ziek ik het ook vind dat er mensen zijn die het nodig vinden om zulke dingen te posten. Dingen verbergen in kinderfilmpjes en waarom? Om kinderen te shockeren? Ik vind het gewoon heel zielig om te zeggen “Abel dat mag je nooit meer kijken”,maar ik weet nu wel dat ik er ten alle tijden bij wil zijn. Zonder mama kan er Netflix gekeken worden of een filmpje op tv maar geen YouTube meer.

Omdat ik jullie de leuke liedjes top 5 van Abel niet wil onthouden komt hij hier alsnog!

• Johnny johnny…
Gaat over een kindje die stiekem dingetjes eet. Maar als papa komt dan liegt hij erover..:
Johnny Johnny
yes papa
Eating sugar ?
no papa
telling lies ?
no papa
open your mouth!
HA HA HA
20170824_212647.png
• What do You see…
Dit is een hele serie, Abel is helemaal gek op de Construction vehicle. Hij kent nu inmiddels ook alle werk voertuigen in het Engels. Abel doet ook altijd die pop met die grote mond na en dan komen Johan en ik niet meer bij.
20170824_212038
• Do you like… “broccoli”…
Mijn tip zoek niet op melk, want zo kwam ik op dat ranzige filmpje!
Maar ook deze behoort tot Abel zijn top, hij zingt hem graag na en noemt dan allemaal zelf etenswaren op. hij maakte de gekste combi’s


•  Big fish little fish…
Deze is echt heel leuk als de kindjes hun nadoen. Abel kent het hele dansje.


• Daddy finger…?
Uhm ja, Do i need to say anything?? *shoot me please*
20170824_212018
Ik wil natuurlijk niemand iets opleggen, maar laat mijn ervaring graag een waarschuwing zijn. Zou het afschuwelijk vinden als een kind zulke dingen ziet. Uiteraard heb ik het gerapporteerd bij Youtube.

hebben jullie verkeerde ervaringen met Youtube? En hoe gaan jullie met Youtube en jullie kids om?
Liefs Stefanie -x-

 

4 gedachtes over “YouTube en kids

  1. Kim zegt:

    Daddy finger vind ik verschrikkelijk. Maar dat komt altijd weer terug, in alle mogelijke vormen. En hier is ‘no more babies jumping on the bed’ ook favoriet.

  2. Cora zegt:

    Youtube mogen de kinderen bij mij niet meer kijken. Er kwamen steeds raardere filmpjes voorbij bijv van volwassenen die Frozen uitbeelden en waarbij dan opeens spiderman of een of ander monster voorbij kwam… Je hebt ook kindertube, een website waar kindvriendelijke youtube filmpjes op staan waarbij de kans op rare of verkeerde filmpjes een stuk kleiner is. Vindt mijn dochter van 5 super leuk want ook daar heeft ze het gevoel dat ze zelf in control is met het zoeken van de leukste filmpjes! En ja, ook daar staat daddy finger, het uitpakken van cadeutjes en surprise eieren op… haha, daar komen we niet vanaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s