Mijn kraam musthaves

kraammusthaves.jpg

In de eerste weken als mama van een newborn heb  ik weer een paar dingen waarbij ik denk: hier kan ik echt niet zonder! Nee het zijn niet mijn leuke enkellaarsjes met hak en de items zijn verre van opwindend maar ik ben er ook zo blij mee!

Om maar gelijk met het minst opwindende te beginnen: zoogcompressen. Febe is nu 2.5 week en ben nu aan mijn derde doos begonnen. Zonder deze witte koffie pads had ik al veel meer moeten wassen waarschijnlijk. Ik heb een behoorlijk fanatiek toeschietreflex dus ik kan echt niet zonder. Overigens gebruik ik gewoon die van het Kruidvat huismerk, budget en doen wat ze moeten doen! Zijn ze vol: hop in de prullenbak. Ik zie mijzelf niet snel die dingen wassen dus dit is een prima oplossing.

IMG_6025.JPG

Lekschalen zijn nog zo’n item waar je voor een zwangerschap nooit aan zou denken. Door deze schalen (het lijkt nu net of ik een salade schaal in mijn bh prop) heb ik al veel melk kunnen opvangen. Tijdens een voeding kan een zoogcompres niet alles opvangen en met zo’n schaaltje lukt het wel. Bijkomende voordeel: wat je opvangt kan je zo hup in de koelkast of vriezer mikken. Gemiddeld vang ik 100ml per 24uur op dus dat is een mooi voorraadje straks!

Het flesje water is voor mij heel belangrijk. Tijdens het geven van een voeding drink ik vaak zo’n flesje helemaal leeg. Het geven van borstvoeding maakt mij niet perse hongerig maar wel heel erg dorstig. Overdag staat er naast mijn flesje vaak ook nog een kop koffie of fris. ’s Nachts drink ik wel wat minder om te voorkomen dat ik naast de 2 voedingen ik er ook nog extra uit moet om te plassen. Elke minuut slaap wil ik benutten!
Qua eten ben ik niet perse extra hongerig maar eet ik wel een boterham meer om te voorkomen dat Febe mij opeet. Borstvoeding geven is hard werken voor je lijf en dat merk ik. Ik weeg inmiddels minder dan voordat ik zwanger werd. Helemaal niet erg overigens want ik had wat reserves zullen we maar zeggen. Ik eet wel nog steeds lekker veel fruit.

IMG_5925

mini Febe in haar hangloose boxkleed

Febe ligt overdag als een prinses zo lekker in haar hangloose boxkleed en ik vind hem echt super. Een beetje creatief vouwen en je hebt een heerlijk nestje waar ze in kan liggen en slapen. De mat hang je door middel van 4 riempjes vast aan je box en de toplaag kan je, door slim gestikte naden, in allerlei vormen vouwen. Hierdoor kan je hem wat verkleinen zodat het een geborgen gevoel geeft. Febe moppert niet als ze er in gaat dus dat is al een heel goed teken dacht ik zo! Als Febe straks te groot is om er in te liggen heb je er ook gewoon een prachtig boxkleed aan. Hij is lekker dik en je kan hem gewoon wassen in het wasmachine. Toch wel handig als ze straks in haar kwijlfase komt (laten we het maar niet over spuitluiers hebben)

Mijn laatste musthave is voor mij soms echt een lifesaver. Noem mij een loedermoeder maar soms is het wel heel fijn om die stuiterende peuter puber te kunnen parkeren. Daar is de tablet dan heel handig voor.  Netflix aan, fruit er bij en wat drinken, en ik kan Febe rustig eten geven  ( of zelf even ongestoord koffie drinken). Mijn tablet ging stuk in de kraamweek maar ik heb toch heel snel een nieuwe besteld. Ik gebruik hem zelfs ’s nachts tijdens het voeden en overdag als ik gewoon even wat voor mijzelf wil kijken (en Jordi net wielrennen zit te kijken).

Waar kon jij echt niet zonder de eersten weken als nieuwbakken moeder?
liefs,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s