Slaap kindje slaap, dicht en veilig bij mama

Co-sleepen, rooming-in, samen slapen, allemaal termen die in je de kraamtijd (en misschien wel tijdens je zwangerschap) voorbij hoort  komen. Ik was sowieso van plan om Febe lekker bij ons op de kamer te laten slapen. Het wiegje kreeg een ander kleurtje en stond al vrij snel klaar voor haar. Lekker makkelijk met de borstvoeding en ook wel fijn om haar dichtbij ons te hebben.

Vrij snel kwam ik erachter dat Febe een behoorlijke zuigbehoefte heeft maar speentjes gewoon helemaal niks vind (al verschillende merken en vormen geprobeerd, maar helaas!). Lag ik dan in de nacht met mijn arm over rand van de wieg. Daar krijg je best een slapend arm van kan ik je vertellen. Ze belande dan ook vaker lekker dicht bij mij, in mijn armen. Heerlijk: een klein warm mini mensje, rustig voelen ademen tegen je aan. Het wiegje bouwde ik daarom om naar een co-sleeper. Zijkant naar beneden en dicht tegen ons bed aan.  Ik kan serieus makkelijk een half uur naar haar liggen kijken en genieten van haar. Ben ik nou zo’n moeder geworden die eeuwig haar kindje bij zich had liggen?

Ik vind het heerlijk om haar te horen wakker worden. Luid mopperend en smakkend (de windjes die ze laat negeer ik dan). Ook haar geluidjes in haar slaap kan ik intens van genieten. Onder het mom van: geniet er van zolang ze klein zijn, het is zo voorbij.
Sepp wil ook nog wel eens bij mij slapen als Jordi nachtdienst heeft, maar dat samen slapen is een stuk minder romantisch. Al snel heb ik dan of een voet onder mijn neus of een elleboog tegen mijn kaak. Denk je dat hij dan stil blijft liggen? Think again: meneer draait het bed rond alsof hij elke millimeter moet gebruiken om te slapen. Precies: niks romantisch aan (al kan ik er stiekem ook wel van genieten als hij zegt: mama ik bij jou slapen?).

Voor nu geniet ik er dus maar intens van dat Febe heerlijk rustig tegen mij aan ligt na een nachtvoeding. Haar lekkere kriebelhaartjes onder mijn neus en dat ik stiekem haar geur heel diep kan opsnuiven. Wanneer ik het beu ben? Geen idee! Laat haar nog maar even mini blijven en op mijn arm slapen als zij het wilt (of ik 😉 ).

Liefs,
Een genietende Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s