Roïn 6 maanden.

WHUT! Mijn baby is al 6 maanden. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Al 6 maanden genieten we van Roïn en wat heeft hij in die tijd al veel geleerd! Vandaar dat ik het tijd vond voor een update! Vandaag kan je dus lezen wat Roïn voor mannetje is en wat zijn schema is op dit moment.

2017-03-21_20.47.17

7 maart 2017 is Roïn geboren. Voor mij lijkt dat nog gisteren maar hij is echt alweer een half jaar! Dat kleine mannetje van 49 cm is inmiddels een heel stuk groter en zwaarder. Het is natuurlijk ons tweede kindje en dan ben je toch wel veel aan het vergelijken. de duidelijke verschillen heb ik al eens benoemd en lees je hier! Maar Abel lag tot 9 maanden helemaal stil op zijn rug. Roïn is “gelukkig” iets sneller. Vanaf 5 maanden rolt Roïn bewust van buik naar rug. Andersom lukt het hem bijna, dat zal niet lang meer duren. Als hij op een gladde ondergrond ligt tijgert hij zelfs al kleine stukjes naar achteren en draait hij compleet om zijn eigen as heen. Hij wil graag alles bijhouden.

Roïn is een goede eter maar hij heeft inmiddels wel liever andere dingen dan flessen. zo gaan zijn fruit en groente altijd op maar blijft er nog wel eens een bodempje in zijn fles staan. Gelukkig drinkt hij ook goed water tussendoor dus dat is fijn.

Zijn lievelingsspeelgoed zijn de speelgoedjes van OBALL. Deze kon hij al heel snel goed vast houden. Super fijn. Soms zijn ze alleen een beetje zwaar als hij op zijn rug aan het spelen is. Dan willen ze nog wel eens op zijn gezicht vallen, en dat is niet fijn!
20170624_121842.jpg
Roïn is geen fantastische slaper overdag. De nachten wel, vanaf 5 weken kwam hij niet meer voor een nachtvoeding. Hij kreeg dan de laatste fles rond 23uur. Vanaf ongeveer 10 weken kwam hij ook om 23uur niet meer en zijn we ook met die fles gestopt. Best vroeg en het CB was het daar ook nog niet mee eens, hij zou zo te weinig voeding krijgen om zijn suiker spiegel hoog te houden. Toch hebben wij het doorgezet en Roïn leek nergens last van te hebben. overdag mogen we blij zijn als hij per keer een klein uurtje slaapt. soms is het korter en soms is het ineens langer. In de buggy heeft hij weinig tijd om te slapen, ook hier moet hij alles bijhouden haha. Je zou maar eens wat missen he…

In de eerste 3 maanden ontwikkelde Roïn ook een voorkeurshouding. Rechts was de wereld veel mooier. Ook dit is gelukkig weer helemaal goed, wat we daar aan gedaan hebben lees je hier.


De liefde tussen Abel en Roïn is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Abel Is vanaf het begin erg lief voor zijn broertje en eigenlijk nooit jaloers geweest. Roïn is vanaf het eerste moment helemaal verzot op hem. Ook al is hij zo verdrietig of chagrijnig, Abel kan hem altijd aan het lachen krijgen. Abel noemt hem zijn beste vriend, zelfs als hij aan zijn rode krullen of oren trekt.. Echte broederliefde en ik smelt elke keer weer een beetje weg haha!!

Roïn zijn schema is op dit moment:
20.15 uur tot +-08.00 uur slapen.
08.00 uur Fles 180cc
09.00 uur slapen
11.00 (Als hij wakker word) krijgt hij fruit.
12.00 uur Fles 180cc
13.00 uur Slapen
16.00 uur Fles 180cc
tussen 17.00 en 18.30 Groenten, ligt eraan of hij nog slaapt.
20.00 fles 180cc met pap.
Afbeeldingsresultaten voor done by deer bordje
Maar dat eetschema gaat vanaf nu veranderen.
Eetschema vanaf 6 maanden:
08.00 uur fles 180cc
10.00 uur fruit
12.00 boterham + fles. De hoeveelheid ligt eraan hoe goed hij brood gaat eten.
15.30 tussendoortje en wat drinken.
17.00/18.00 Groente + toetje
20.00 fles 180 cc met pap.
Het slapen overdag van Roïn word ook steeds minder, dus ik ga proberen of hij gewoon op 2 vaste momenten naar bed kan gaan. Na het fruit en voor zijn tussendoortje. maar dat hoeft van mij niet vast. Als hij meer nodig heeft gaat hij er gewoon vaker en korter in, ook prima.

Spannend dus er staan alelmaal weer nieuwe dingen op het voedingsschema.. Brood, tussendoortjes etc. allemaal nieuw, maar als het maar eten is dan gaat het meestal wel goed bij Roïn haha.

Zoals je dus kan lezen heeft die kleine Roïn al een hoop geleerd en meegemaakt,
Op naar nog meer mooie ontwikkelingen en ervaringen!

Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s