De oren van een peuter/kleuter.

Oren, je weet wel die dingen aan de zijkant van je hoofd? Doen ze het wel? Staan ze wel aan? Of zit er misschien iets in? Ah, ik weet het al we moeten nieuwe kopen… πŸ˜‰ Dit zijn allemaal dingen die ik mezelf wel eens hoor zeggen. Kinderen en luisteren het blijft een ding…

20170920_140258.jpg

Abel moest deze week na anderhalf jaar (!) weer eens naar het CB. Ik kreeg een vragenlijst met allemaal verschillende vragen waaronder ook “luistert uw kind in het algemeen naar u”. Uhm ja over het algemeen wel maar er zijn wel eens momentjes dat dat anders is. Heel raar want als ik fluister “lus je iets lekkers” hoort hij het van mijlen ver.

Ik mag echt niet klagen, Abel is een heel vriendelijk en lief mannetje, maar vaak als hij wat moe is staan zijn oren op mute! Na de vakantie vroeg oma en had je goed geluisterd? Waarop ik antwoordde nou soms was Abel zijn oren even vergeten denk ik. Zo eigenwijs als hij is zegt hij “nee mama ze waren wel mee maar ze zaten nog in de tas, je had ze gewoon niet uitgepakt”. Dus…

Vaak kan ik er ook wel met hem om lachen, maar wat vind ik het vervelend als ik alles 2x moet zeggen. Dan denk ik luister gewoon meteen, dat scheelt de helft van de tijd.

20170920_140305

Ik moet zeggen dat het na zijn tweede verjaardag een stuk erger was. Daarna is het goed gegaan en nu begint het weer wat meer. Ik denk dat het nu te maken heeft met dat hij ook wel klaar wordt voor school. Als Abel heel de dag uitdaging heeft gaat het veel beter. Vandaar dat ik wat meer uitdagend speelgoed heb besteld maar daarover zien jullie binnenkort meer!

Oja mochten jullie willen weten waar ze oren hebben. Abel denkt op de markt bij de sokkenkraam, daar hangen ook voeten en benen dus daar zullen ze vast ook nieuwe oren hebben… haha

Voor nu houden wij deze oren nog.. zolang we nog meer kunnen lachen dan mopperen vinden wij ze nog perfect.

Herkenbaar? Liefs Stefanie -x-

Een gedachte over “De oren van een peuter/kleuter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s