7 weken oud: Febe update

7 weken! Febe is gewoon al 7 weken! Als je net zwanger bent kunnen die weken niet snel genoeg gaan en nu hoop je maar dat de tijd af en toe even stil staat. Helaas: het gaat gewoon weer superhard!

IMG_6110

Zoals jullie in mijn blog een tijdje terug al konden lezen, heeft Febe veel gehuild. Uren hebben wij ’s avonds met haar rond gelopen in de hoop dat ze zou kalmeren. Spierpijn in mijn benen van het lopen en de rugpijn was ook niet te zuinig. Alles krampachtig om haar rustig te krijgen. Samen hebben we huilend de avonden doorgebracht en gehoopt dat ze stil zou worden.
Na een bezoek aan het consultatiebureau, brak ik. De niet zo lieftallige arts vertelde mij eigenlijk dat we de piek van het huilen nog niet hadden bereikt. Ja, dus? Moeten we dan allemaal gek worden of wat is het idee achter deze opmerking? Huilend ben ik naar huis gereden omdat ik stiekem de hoop had op handvatten vanuit de arts. Want ja, het consultatiebureau is er voor kindjes van 0 t/m 4 jaar. Die hebben vast wel goede oplossingen. Helaas, je word eigenlijk met een nog beroerder gevoel weggestuurd. Gelukkig konden wij diezelfde middag nog terecht bij onze huisarts en heeft die ons verhaal aangehoord. Omdat we met de maagzuurremmer wel iets van rust zagen maar nog niet héél veel was nu de volgende stap: kolven.

IMG_6039

oké ik smokkel. Hier was Febe 4 weken! Maar hoe schattig is deze foto!

Alles gaan afkolven om te kijken wat ze binnen krijgt en of het niet te veel was. Voor mijzelf had ik al besloten: als ik niet meer alles live kan voeden, stop ik met de borstvoeding. Ik kan niet én 8x per dag kolven, 8x per dag geven en ook nog eens een leuke moeder zijn voor Sepp. Tijdens de eerste kolfsessies kwam ik er al snel achter dat ik behoorlijk wat melk had. 200ml per kolfsessie om precies te zijn, en Febe dronk dit allemaal op. Oftewel: ze kreeg veelste veel binnen. Febe was daardoor eigenlijk altijd misselijk en werd haar reflux extra getriggerd. Hierdoor had ik er snel vrede mee: ik stop met de borstvoeding. Alles om mijn meisje weer happy te krijgen.
Inmiddels krijgt ze enkel nog kunstvoeding en gaat dit goed. Ze lijkt bijna geen last meer te hebben van haar reflux en het huilen is afgenomen. Helemaal niet huilen hoeft niet en kan ook niet, ’s avonds is ze nog steeds onrustig maar rond 20.30 geeft ze het op en valt ze in slaap. Dat is al een hele verademing tegenover van 18.00 tot 23.00 huilen.

Febe weegt inmiddels 4610 gram en is 54,5 cm lang. Dat verklaard waarom sommige maatje 50 shirtjes wel erg kort vallen. Crop top mag dan nog steeds mode zijn, heel mooi is het niet! Maat 1 luiers werden ook te krapjes dus inmiddels ligt maat 2 in de la. Die mooie haartjes? Die heeft ze nog allemaal! Het word langzaam iets lichter hier en daar maar nog steeds haar volle bos met haartjes.
Officieel ben ik nu kraamvrouw af, maar volledig hersteld ben ik nog niet. Ik heb nog  veel last van mijn rug en nog wel moe met tijden (ligt er net aan hoe Febe de nacht doet!). Rust nemen vind ik héél lastig en eigenlijk heb ik daar alleen mijzelf mee. Ik heb nog 1x in de week fysiotherapie om mijn rug weer sterk te krijgen, maar dat gaat nog even duren!

x,
Mariëtte

Een gedachte over “7 weken oud: Febe update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s