Op naar de osteopaat!

Dat wij als brabantse mama’s ‘geloven’ in de werkwijze van de osteopaat hebben wij al vaker gedeeld. Zo is Jessica met Skye naar de osteopaat geweest (al weet ze nog niet zeker of het nou wel of niet heeft gewerkt) en is Stefanie met Roïn geweest voor zijn voorkeurshouding. Febe had ook een voorkeurshouding dus ook ik ging met mijn kleine frummel richting de osteopaat. 20170920_150204873660419.jpg

Na flink wat praktijken te hebben gebeld kon ik uiteindelijk relatief snel terecht bij een praktijk in Breda. Een jonge man en zowaar een keer geen belg! Niks tegen Belgen, maar opvallend genoeg zijn er heel veel Belgische osteopaten hier in de omgeving.
De eerste afspraak was toen Febe 6 weken oud was. We waren toen net overgestapt op kunstvoeding en langzaam ging het qua huilen weer wat beter. Tijd om haar voorkeurshouding aan te pakken. Als het aan Febe lag, lag zij het liefst naar rechtsboven te kijken. Hoe vermoeider ze was, hoe meer ze naar boven ging kijken. De andere kant op draaien met haar hoofdje deed ze vaak onder wat protest, dus ik wist dat ik niet te lang moest gaan wachten met een afspraak.20170920_150207108723852.jpg

Bij binnenkomst eerst een kennismakingsgesprek en een vragenlijst doorgenomen om na een schone broek te beginnen met de behandeling. De voorkeurshouding had hij bij binnenkomst al gezien dus daar ging hij gelijk mee aan de slag.  Het blijft altijd gek om te zien wat een osteopaat doet. Hij vind dan een blokkade of een knoop, maakt deze los en Febe keek, zonder groot protest, naar links. Uiteraard bleef niet heel de afspraak protest vrij want het ging natuurlijk wel tegen haar zin in. De osteopaat vond ook een plekje op haar darm wat ook vast zat en hierdoor kon ze meer last hebben van haar reflux en last met poepen. Dat merkte wij ook wel nu wij over overgestapt zijn op flesvoeding. Hier moet ze meer moeite voor doen om te verwerken en krijgt ze dus meer krampen. Na nog een paar flinke windjes was de eerste behandeling klaar.

De week na deze eerste behandeling merkte ik al snel verschil met haar voorkeurshouding. Ze keek vaker naar links en ook tijdens het huilen ging ze niet gelijk terug naar haar favoriete houding. Haar reflux leek ook een heel stuk minder. Uiteraard is dat ook in combinatie met haar medicijnen en andere voeding. Ze is een stuk rustiger en de avondvierdaagse ’s avonds werd een stuk korter.

Een week na de eerste behandeling hadden we nog een behandeling staan. Hij voelde nog maar een kleine blokkade in haar nek en deze heeft hij nog een keer behandeld. Haar buikje heeft ze nog steeds wat spanning in zitten en deze heeft hij geprobeerd weer wat soepeler te krijgen. Ze heeft door de kunstvoeding wat meer moeite om te poepen en hiervoor hebben wij wat tips gekregen. De tweede behandeling ging goed en zonder al te veel protest vanuit Febe. Het poepen kost nog wat moeite bij haar maar hopelijk met de tips die wij hebben gekregen word het uiteindelijk beter.

In principe hoeft Febe niet meer terug alleen als wij zelf zien dat die darmpjes een probleem voor haar blijven. Heel fijn dat de osteopaat haar heeft kunnen helpen!

x Mariëtte en een tevreden Febe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s