To go with kids: Plopsaland (Coevorden)

134

In september waren wij een weekje naar centerparcs. We zaten op park de hutteheugte en laat dit nou precies naast Plopsaland liggen. Het weer was die week niet fantastisch, dus een goed excuus om daar eens binnen te gaan kijken.

Plopsaland, ze noemen het een pretpark maar ik vind het meer een grote kermis. Alles staat best dicht op elkaar en je kunt dus bijna van de ene in de andere attractie rollen. Nouja bij wijze van want bij veel attracties is er 1 plopsa medewerker op 2 attracties. Na 2 rondjes wisselt deze persoon van attractie en dan is dus de andere weer open. Dit word keurig vermeld bij de wachtrij en de maximale wachttijd kan dus 15 min zijn. Wij waren op een hele rustige dag dus hebben misschien max een minuut of 5 moeten wachten.

Toen wij binnen kwamen stond wickey de viking klaar op het dorpsplein om op de foto te gaan. Daar had Abel natuurlijk wel zin in. Op het dorpsplein komen over de dag heen, op verschillende tijden wat figuren van studio 100 langs. Zo hebben we daar bijvoorbeels bumba, bumbaloo, plop, en maya gezien.

Plopsa coevorden heeft een binnen en buiten gedeelte. Buiten vind je onder andere het k3 verkeersplein, de geiten weide van Heidi, de brandweer en de maya speeltuin. Gelukkig was het droog toen we aankwamen dus zijn meteen door naar buiten gegaan.. en dat was maar goed ook, op het moment dat we alles gedaan hadden begon het ontzettend te regen dus zijn we snel naar binnen gesprint. Abel vond het verkeersplein het gaafste. Dit zijn politie en brandweer auto’s die automatisch rijden. Je kunt lekker toeren op de baan of tanken bij het tankstation. Dit heb en we die dag dan ook 3x gedaan ofzo haha.

Maar ook binnen hebben we ons prima vermaakt. Ze hebben een draaimolen, botsauto’s, bootjes, speeltuin, achtbaan, springende kikkers etc.. te veel om op te noemen. De aankleding ziet er ook super tof uit, zo is het restaurant de paddestoel van plop.

Van het restaurant kom ik eigenlijk meteen op de prijzen. Ik had dit van te voren al een beetje van mensen gehoord maar kwa eten en drinken is Plopsaland echt heel duur! €3,10 voor een cappuccino en €7,50 voor een broodje en een flesje drinken. Omdat ik dit al wist had ik wat eten en drinken meegenomen en daar doen ze helemaal niet moeilijk over. Bij binnenkomst checken ze alle tassen maar zeggen er niks van. Dus dat is top. Waarom ik het vooral zo duur vind is omdat ze entree prijs ook best hoog is.

Screenshot_20171006-204438

Wij zouden dus eigenlijk voor ons 4tjes al 60 euro kwijt zijn aan entree. Dat vind ik voor een “kermis” best duur. En als dan ook het verbruik op de dag zo duur is word het toch een aardig bedrag. Gelukkig hadden wij 40% korting per kaartje omdat wij een beekse bergen abonnement hebben, dus dat was weer een meevaller. Zou ik nog eens gaan voor de volle mep? Nee zeker niet!

We hebben een hele leuke dag gehad, we hadden vakantie dus dan mag het best wat extra’s kosten. We waren er rond 11uur en sloten om 5uur bijna de deuren mee af. Dus we hebben ons heel goed vermaakt!

Ben jij er al wel eens geweest??
Liefs stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s