To go with Kids: Playmobil tentoonstelling!

20171011_110049.jpg

Als ik tegen Kyan en Skye zeg dat we met de bus naar het station gaan, is het eerste wat ze zeggen: ‘gaan we naar de Playmobil?’
Playmobil, op het station? Ik hoor je denken. Maar bij ons op het station Breda heb je een ware Playmobil tentoonstelling. Mijn moeder ontdekte dit een hele tijd terug, en sindsdien zijn we er regelmatig te vinden. Is het slecht weer en vervelen we ons, hop naar het station. Nu ik zwanger ben en soms wat moeizamer te been ben door pijn, is dit ook echt het ideale uitstapje. Eerst een lekker bakkie koffie bij de Starbucks voor mama, daarna kunnen Kyan en Skye lekker spelen en zich uitleven.

IMG_20171011_144852_898.jpg

We besloten vorige week om Abel en Roïn ook mee te nemen. Natuurlijk konden ze niet wachten en duurde 11.00u héél lang voor die kleintjes. De stroopwafel bij de Starbucks was ook zo op! Eenmaal tijd renden ze ook gelijk naar binnen, maar deze Brabantse Mama’s wilden natuurlijk eerst een foto maken haha! Daarna mochten ze dan eindelijk naar binnen.

De Playmobil tentoonstelling zit er sinds eind December 2015. Het zit wat verstopt, helemaal achteraan het station. De tentoonstelling is opgezet door vrijwilligers en word ook elke dag door vrijwilligers geopend. Het is een ware Madurodam van Playmobil. Zo is er een savanne opgebouwd, een dorp waar van alles gebeurd, een kathedraal en rijden er 3 treintjes rond. Ook is er een prinsessenkasteel en kan je met het vliegtuig naar het strand vliegen.

Als je binnen kom kijk je echt je ogen uit, en als je elk detail wilt zien, ben je wel even bezig. Elk poppetje is ergens mee bezig. Ook kom je onderweg soms een knop tegen, waar je kind op kan drukken. Zo gaat er bij een knop een trein rijden, bij een ander gaat er een licht aan. Je hebt zelfs een heuse bellenblaas knop. Deze staat elke woensdag en zaterdag aan! Groot favoriet, vandaar als we gaan, we vaak op de woensdag gaan. Ook Roïn vond deze geweldig, dus ook voor kleintjes is dit een succes!

Zoals ik al zei is er over elk detail nagedacht. Veel van de Playmobil die er staat, is van oud verzamelaars. De kathedraal hebben ze zelfs aangepast. Ze hebben nisjes gemaakt, zodat er poppetjes in kunnen staan. De glas en lood ramen zijn met een 3D printer gemaakt, en waar het glas in moet, heeft Playmobil weer in Spanje laten maken. En zo hoor je meer verhalen als je met de vrijwilliger even in gesprek gaat. Je krijgt gewoon zelf zin om weer eens lekker met Playmobil aan de slag te gaan.

En dat kan! Er is een speelhoek voor kinderen ingericht, zodat die lekker even kunnen spelen. Heb je nog niet genoeg koffie op bij de Starbucks? Dan kan je ook hier koffie, thee of ranja drinken. Neem wat lekkers erbij, want ze hebben genoeg keuze uit lekkers!

Ook kan je een arrangement met een tour door het Playmobil stadje boeken. Je krijgt dan informatie over de geschiedenis van Playmobil en na afloop krijg je koffie/thee met gebak. Dit alles voor maar €2.50.
De kinderen kunnen een speurtocht doen, waarbij ze aan de hand van foto’s letters moeten zoeken om een woord te maken. Met uiteraard een klein prijsje als beloning. Kosten €0.50.
Je kan er ook je kinderfeestje houden. Je krijgt een tour, doet de speurtocht, kleurt mooie kleurplaten in en speelt met het Playmobil onder het genot van wat lekkers. Aan het einde mag je op de foto met een grote Playmobil pop. Kosten €2.50.
Ook verkopen ze deze kleurplaten los.

Uiteraard kan je hier ook terecht om Playmobil te kopen, sommige prijzen zijn iets duurder, sommige weer lager dan in de winkel. Ook dit assortiment veranderd wekelijks. Zoek je iets specifieks, ze bestellen dit met liefde voor je.

Ze organiseren met regelmaat ook activiteiten, houd hier zeker hun Facebook pagina voor in de gaten.
Wij zijn in ieder geval enthousiast. Zoiets kleins in onze ogen, wat voor kinderen heel groot en een heus paradijs is.
Het is dat Skye zei dat ze naar de wc moest, want die 3 peuters waren niet weg te slaan daar! Vooral Abel en Skye bleven maar rondjes lopen en op de knoppen drukken! We gaan dus zeker snel weer terug.

Kosten: Gratis, maar een kleine donatie is welkom.
Waar: Station Breda
Tijden: Ma t/m Vrij 11.00-17.00u. Za en Zon 12.00-18.00u.

Liefs Jessica! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s