Zazu Pinguïn slaaptrainer

Van een langslaper naar een veel te vroege vogel. Sepp had ineens verzonnen dat tussen 6.00 en 6.30 de dag best al kon beginnen. Alleen was ik het daar niet helemaal mee eens. Na een paar weken mij elke weer wezenloos schrikken omdat meneer ineens naast mijn bed stond (of naast mij lag), ging ik op zoek naar een oplossing.

Oké uitslapen zoals Sepp eerst deed hoeft van mij echt niet. Ook niet realistisch met 2 kinderen. Febe komt vaak rond 7.00 voor een fles dus ik ben dan toch wel wakker, maar 6.00. NOPE: veel te vroeg! Nou heb je veel verschillende slaaptrainers, van een paar tientjes tot dik 80 euro. De innerlijke krent in mij kan er dat niet aan uitgeven omdat ik niet op voorhand wist of mister earlybird er maling aan ging hebben. Bij Prenatal was de Zazu  Pam pinguïn slaaptrainer in de aanbieding voor €39. Nog best wat geld maar als mij dat een uurtje extra slaap zou opleveren heb ik er dat voor over.

De wekker is makkelijk in te stellen. Onderop de pinguïn zitten 3 knopjes waarmee je de tijd en de wektijd kan instellen. Een half uur voordat mister earlybird mag opstaan word de pinguïn geel om vervolgens groen te worden als hij echt eruit mag. Inmiddels roept Sepp dan: ‘Mama hij is groen!’. Oké de theorie is duidelijk: pinguïn groen, Sepp uit bed. Maar werkt het ook?

De eerste dagen was Sepp in de veronderstelling dat bij geel hij er al uit mocht. Dus elke avond zeiden we tegen hem: Als de pinguïn groen is, dan mag je uit bed. Ineens had hij de klik en bleef hij netjes in bed liggen totdat de Seppiewekker groen was. Wel heb ik een paar keer een huilende Sepp gehad. Dan hoorde ik hem uit bed klimmen en riep ik: ‘is hij al groen?’. Wat bleek dan: hij was nat. Snap ik dat je dan eerder wakker bent. Lijkt mij ook erg viezelijk.

De pinguïn kan je ook gebruiken als nachtlampje in verschillende kleuren en je kan er zelfs muziek op afspelen! Je maakt dan via bluetooth verbinding met de pinguïn en zo kan je een slaapmuziekje afspelen.

Is de pinguïn zijn geld waard? Ja vind ik wel. Het werkt niet altijd maar dan zijn er andere oorzaken: een natte broek, verkoudheid of enorme snottebellen. Het geeft ons wat meer rust wetende dat Sepp pas tussen 7.00 en 7.30 wakker word, en naast ons staat, in plaats van 6.00.

De Zazu pinguïn is onder andere verkrijgbaar bij Prenatal en Bol.com
Edit: na onze vakantie in center parcs waar pam pinguïn niet mee was, moest Sepp weer heel erg wennen aan het seppiewekker idee. De wekker dus weer even wat vroeger gezet ( en dan weer langzaam wat later zetten!), zodat hij niet te lang hoeft te wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s