House for sale. Op naar een nieuw thuis. 

voortuinhoogTijdens de zwangerschap van Febe wisten wij al: het huis gaat in de toekomst te klein worden. Verhuizen of verbouwen moet het toch echt een keer gaan worden. Maar what to do?

Bijna 8 jaar geleden hebben wij ons huidige huis gekocht met de intentie: in de toekomst zetten wij een verdieping er op. Wij hebben een plat dak dus er zou een complete verdieping a 40 vierkante meter op kunnen. 8 jaar geleden hadden wij dat nog niet nodig maar nu toch zeker wel.

We lieten ons adviseren over de financiën want ja, zo’n opbouw is niet goedkoop en wij hebben het bedrag niet zo op onze spaarrekening staan. Wat bleek tijdens het advies: een nieuwe hypotheek was ‘goedkoper’. Nadat onze gezellige overburen verhuisde en onze buren ook het te koop bord in de voortuin prikte was het voor ons duidelijk: we gaan verhuizen.

voortuin

De huidige markt is bizar. Je  moet eigenlijk al gisteren voor een huis staan om te voorkomen dat je mis grijpt of boven de vraagprijs moet gaan bieden. Wij nodigde twee makelaars uit om ons huis een te bekijken en te kijken wat we voor ons huis zouden kunnen krijgen. Uiteindelijk hadden wij de klik met 076 makelaardij en ging het balletje rollen.

Dat balletje was trouwens wel groot gevoelsmatig! Ik was net 6 weken geleden bevallen, nog nachtvoedingen en Febe huilde nog veel. Daarbij verzonnen wij ook nog even te gaan verkopen. Foto’s maken was de grootste uitdaging .  Heel je huis moet strak en opgeruimd zijn, het liefst zo leeg mogelijk zonder dat het onpersoonlijk word. Maar mensen wat een rotzooi heb je als je 2 kinderen hebt! We hebben een week lang opgeruimd, kamer voor kamer en de woonkamer als laatste toen Sepp naar schooltje was.

Het harde werken werd beloond en de foto’s zijn prachtig geworden! Heel raar om je huis zo te zien. Het ziet er bijna niet meer uit als jouw thuis en dat is ook de bedoeling. Missie geslaagd!

Stiekem vind ik het toch wel een dingetje: ons eerste huisje verkopen. Hier zijn wij bijna 8 jaar geleden verliefd op geworden. We hebben allebei onze kindjes hier mee naar huis genomen en genoeg mee gemaakt in ons huis. Een huis vol herinneringen maar ik weet zeker dat wij in ons nieuwe huis ook veel nieuwe herinneringen gaan maken!

tuin.jpg

Liefs,
Mariëtte

Een gedachte over “House for sale. Op naar een nieuw thuis. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s