Home make-over.. Deel 1

 

Vorig jaar hebben wij onze bovenverdieping onderhanden genomen, dit omdat er wat meer ruimte moest komen i.v.m. de komst van Roïn. Dit jaar zijn we begonnen aan onze beneden verdieping, en graag neem ik jullie mee in deze reis.

In december wonen we hier 5 jaar. In die 5 jaar hebben we al een hoop verbouwd en weg gehaald in en rondom huis. Het meeste werk is verzet in onze tuin. Van Jungle naar lekker plekje:)! Maar nu is dus onze woonkamer/keuken aan de beurt!

De oude situatie:

Zoals je ziet niet echt een open ruimte. Voor bij het raam staat de tafel en achter bij het raam is de zit/tv hoek. De eerste foto is gemaakt vanuit de keuken, dat betekend dus dat je elke keer met al het eten door heel de kamer moet om het op tafel te zetten. Niet handig! Aangezien wij komend jaar een nieuwe keuken en een nieuwe vloer willen, wilde we eigenlijk gaan verbouwen. Een uitbouw was het idee. Helaas werd dit idee te duur en zouden we uiteindelijk weinig ruimte winnen omdat we deze uitbouw voor de helft al vol wilde zetten met een kookeiland.

Dit moest dus anders kunnen, Mijn vader had een prachtige tekening op schaal gemaakt om te laten zien dat we onze eethoek en zithoek ook om konden wisselen. Zo zouden we meer speelruimte krijgen voor de kids en zou de tafel in de buurt van de keuken staan.

20171017_222338

In plaats van uitbouwen werd het dus verbouwen! Volgend jaar komt er dus een nieuwe vloer en keuken. Maar het leek ons al fijn om alvast met de meubels te schuiven om te kijken of we eraan kunnen wennen. zo gezegd zo gedaan en we hebben 1 vakantie dag besteed aan schuiven en schoonmaken.

De nieuwe situatie:

Zoals je ziet is het echt meer open als dat het was. de kids hebben veel meer plaats om te spelen!

De tafel staat nu dichterbij de keuken. de hoge kast komt straks op de plaats van de box. en we trekken de keuken dan helemaal door. zo word het nog meer 1 geheel.


De keuken is nog steeds een doorn in het oog maar daar moet je even doorheen kijken. 😉 We hoefden echt geen seconde te wennen. Toen het klaar was zeiden we meteen tegen elkaar… “Dit hadden we 5 jaar eerder moeten doen”. Wat is die ruimte heerlijk, vooral voor de kindjes. We kunnen nu echt niet wachten op de nieuwe vloer en keuken, daar gaan we begin volgend jaar mee aan de slag,

Dus op naar deel 2!

Ben je ooit klaar met klussen in een koophuis..

Liefs Stefanie -x-

Een gedachte over “Home make-over.. Deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s