Mom back in shape

Het is al weer 3 maanden geleden dat Febe in ons leven kwam en ik mijn mooie zwangere buik inruilde voor een los vel buikje. Ik ben tijdens de zwangerschap ongeveer 10 kilo aangekomen en al vrij snel zat ik al onder het gewicht van voor mijn zwangerschap. Maar tevreden was ik nog niet en dus ging ik weer aan de slag met mijn oude vriend.

Die oude vriend is Weight Watchers. Ik ben tussen mijn zwangerschappen door ook al een keer 10 kilo afgevallen maar door alle hormoonbehandelingen en de miskraam zag je hier vrij weinig meer van. Ik heb het voor de zwangerschap van Febe deels los gelaten, met in mijn achterhoofd het idee: ik zal vast wel weer aankomen door de hormonen. Gelukkig bleef mij dit bespaard en was de schade na de zwangerschap heel erg beperkt.

Toch zat ik nog niet helemaal lekker in mijn vel. Ondanks dat ik lichter was, helemaal lekker in mijn vel zat ik nog niet. Ik gaf mijzelf een nieuw doel: slank en fit op de trouwfoto’s staan van een hele goede vriendin en haar hubby to be. Deze bruiloft is in mei dus ik had nog even voor mijn doel. Zo bleef het ook voor mij realistisch en haalbaar. Heel simpel: een crash dieet overleef ik niet en kan ik ook niet!

Weight Watchers werd al snel weer geΓ―nstalleerd en zo kon ik weer ouderwets punten tellen. Ik moest er weer even inkomen. Wat kon nou wel (fruit!) en wat niet (broodje met vette salade). Al snel had ik de smaak weer te pakken. De eerste maand viel ik 4 kilo af! Heel fijn en al snel zag ik het resultaat!

Inmiddels ben ik weer een maand verder en ben ik ook begonnen met wat oefeningen. Vanuit de fysiotherapeut kreeg ik ook oefeningen voor mijn rug en thuis pak ik ook door. In de wiebelwok mijn buikspieren trainen en bij mooi weer een lekker eind wandelen. Het voelt goed en geeft mij veel energie!

De moeilijkste maand is voor mij nu wel bijna aangebroken. De maand van kruidnoten, speculaas, verjaardagen en lekker eten. Ik wil tijdens de leuke dagen er niet te veel op letten maar let tussendoor dan wel extra op zodat de schade beperkt blijft!

Mijn streefgewicht ligt nog 10 kilo ver weg maar ik neem de tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s