Q top 1000

Momenteel laat Qmusic de lijst der lijsten horen. Een top 1000 van de allermooiste muziek. Q staat eigenlijk altijd aan bij mij in de auto en door hun inspiratie vragen ben ik eens na gaan denken over muziek. Wat zijn er veel mooie nummers gemaakt, en wat raken sommige nummers mij tot in mijn hart. Veel nummers hebben misschien een verdrietige lading maar er zijn er ook zoveel waar ik een warm gevoel bij krijg.

De Inspiratie vragen die Q-music verzonnen heeft zijn als volgt:
Welk nummer móet er op jouw begrafenis gedraaid worden? 
Welk liedje brengt je direct terug naar je jeugd? 
Wat is de ultieme partytrack en mag daarom op geen enkel feest ontbreken? 
Welke song heeft volgens jou de beste songtekst? 
Wat is het mooiste liefdesliedje ooit gemaakt?  
Deze vragen zouden je kunnen helpen met het samenstellen van jou lijstje.

IMG_20170502_150847_518

Het nummer wat op mijn begrafenis/crematie gedraaid moet worden is Iris van de Goo goo dolls.
Een nummer wat ik heel veel gedraaid heb in een donkere periode van mijn pubertijd. ik heb het wel eens vaker benoemd maar tijdens mijn pubertijd heb ik een eetprobleem ontwikkeld. Ik loog veel en was een ontzettend onzeker meisje. Tot op de dag van vandaag zit dat onzekere meisje er nog steeds wel. Alleen is haar mond een beetje (nog) groter geworden maar dat hartje is wel heel klein gebleven.

“And I don’t want the world to see me
‘Cause I don’t think that they’d understand
When everything’s meant to be broken
I just want you to know who I am”

Welk nummer brengt je direct terug naar je jeugd? Because the night van Jan Wayne.
Vroeger gingen wij jaren achter elkaar naar de zelfde camping in Duitsland. de Warsberg. Man man man wat waren dat een tijden. Ik heb daar ontzettend veel mensen leren kennen en echt prachtige tijden beleefd. De camping heeft een soort blokhut en daar was het elke avond disco. Vele jaren kon dit nummer niet ontbreken in deze wel befaamde blokhut. Iedere avond een feestje hoor! Mooie tijden en mooie herinneringen. Elke keer als ik dit nummer hoor denk ik dus aan de warsberg. Laatst zat ik in de auto toen hij op de radio kwam, ik heb serieus mijn auto aan de kant gezet om een spraak bericht naar een oude vakantie vriend te sturen!

20171118_210528

Een ultieme party track?
Oeh moeilijk, ik heb er meerdere denk ik. Samen met mijn beste vriendinnetje Ilse dansen op R. Kelly- Burn it up staat toch wel heel hoog in de top.  Samen op stap en gewoon uren heerlijk dansen!! We hebben er zelfs samen nog op gedanst op haar bruiloft ,<3
Maar ook Kygo – stole the show deed het erg goed op onze bruiloft. We sloten er de avond mee af. en ook dat is weer een hele fijne herinnering, iets waar ik steeds aan terug denk als ik dit nummer luister.

IMG_20170625_193508_914

Welke song heeft de beste songtekst? Alessia Cara – Scars To Your Beautiful
Oprecht een prachtig nummer wat helemaal aansluit bij de samenleving waar we nu in leven. Misschien ook omdat het zo aansluit bij mijn jeugd. Ik dacht ook dat ik niet goed genoeg was en dat als ik 10 kilo lichter was mensen mij ineens wel leuker gingen vinden. Natuurlijk heel kortzichtig maar helaas ben ik niet het enige meisje wat zo heeft gedacht of op de dag van vandaag nog steeds zo denkt. Hopelijk halen meiden kracht uit dit nummer en gaan ze inzien dat ze prachtig zijn, gewoon zoals ze nu zijn!

Afbeeldingsresultaat voor the world can change its heart
Ultieme Liefdesnummer: Ali b en Diggy dex – Ik huil alleen bij jou.
Dit nummer doet mij natuurlijk denken aan Johan… Mijn man, mijn rots, mijn schouder, mijn liefde, mijn alles! Ik ben zo onwijs blij met die man! Bijna 9 jaar zijn we samen en hebben diepen dalen gekend. Zoals dit nummer ook zegt:
“Zwarte bladzijdes uit het boek dat we deelden
Een nieuwe bladzijde in het boek wordt geschreven”
Maar daarna zijn we zo gegroeid en sterker geworden samen! Bij hem kan ik mezelf zijn en wil ik me ook niet anders voordoen of onzeker voelen. In de kraamweek heb ik zo ontzettend gehuild bij dit nummer. Johan heeft me zo goed bijgestaan in de moeilijke borstvoeding periode. Hij liet mij vrij in mij keuze maar probeerde me wel te helpen en te steunen. Ik ben gek op die man! Dat is inmiddels wel duidelijk haha.

En nu maar afwachten of er iets van mijn nummers terug te vinden is in de top 1000😉

Ik vind muziek een prachtig middel. Iets waar ik geluk, verdriet en blijdschap allemaal tegelijk in kwijt kan. Misschien heb je mij door mijn muziek keuzes weer een beetje beter leren kennen😊
Hebben jullie ook zoveel met muziek?
Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s