Eten, eten en nog eens eten!

img_7196.jpg
Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.. Een gezegde die veel mensen wel kennen en die ze ook regelmatig toepassen op hun kind(eren). Voor mij heel herkenbaar, wat Abel betreft. Roïn is een heel ander verhaal, dat kereltje vreet echt alles wat los en vast zit.

In de eerste 2 weken hebben we ontzettend gestoeid met de borstvoeding. Helaas is dat niet gelukt en door mijn hoofd spookte vaak, “als dit maar niet een voorbode is op zijn eetpatroon, want dan word het niks”. Toen Roïn eenmaal de fles kreeg ging het veel beter. Hij dronk goed, maar vaak nog steeds niet zijn flessen leeg. Nogmaals dacht ik dus ojee, daar gaan we dan.

Toen hij met ruim 3 maanden zijn flessen nog steeds niet helemaal de bomb vond zijn we begonnen met vast voedsel. Roin pakte dit vanaf de eerste hap meteen goed! niks geen gekken bekken of terug spugen, nee gewoon volle bak eten! Hij snapte het lepeltje ook meteen en dit ging dus goed. Ze raden aan om dus met 4 maanden te proberen maar wij waren hier dus net iets voor. en eigenlijk is dat zo gebleven. toen hij ruim 5 maanden was begon hij aan 6 maanden potjes en toen hij ruim 7 maanden was kreeg hij de 8 maanden potjes ook al goed weg.

Stukjes , sliertjes of groenten, alles eet hij op! tot vervelends toe, want meneer wil ALLES wat jij in je hand hebt. Hij begint te spartelen en te roepen tot dat er een hapje in zijn mond zit. En als er daarna niet snel nog een volgt blijft hij je gewoon aanstaren tot je weer zwicht.

met zijn avond eten naar een later tijdstip te krijgen hebben we best wel wat moeite gehad. toen zijn fles van 16uur er af ging hebben we dit vervangen met groenten. Alleen at hij dan dus vrij vroeg en wilde hij ook alweer op tijd zijn avond fles. Door hem in de middag nu een tussendoortje en wat drinken te geven houd hij het wel vol tot 5uur half 6! Maar ja, wat geef je een baby aan tussendoortjes? Ik geef je vandaag wat tips:

 

– Soepstengels:
Sommige mensen vinden deze erg spannend, wat ik echt snap. Maar Roïn doet het eigenlijk heel goed. Als hij hem iets te ver in zijn mondje steekt schrikt hij er zelf van en haalt hij hem er gelijk uit. Zelfs met 2 (onder)tandjes krijgt Roïn deze goed op!

 

– Nijntje koekjes:
Lekkere en zachte koekjes. makkelijk te bijten en smelten op de tong. lekker groot en dus makkelijk om vast te houden.

 

– Dieren koekjes (kruidvat):
Naar mijn idee super lekkere en zachte koekjes, alleen vind ik ze te klein. Roïn wil ze graag zelf vasthouden. maar dan neemt hij 1 hapje en de rest propt hij er vervolgens bij. Niet helemaal handig dus. Ik breek ze in stukjes en geef ze dan aan hem of stop ze zelf in zijn mondje.

 

Baby mais fingers:
Dit zijn super zachte mais chipjes noem ik het maar. Zo zacht dat ze op je tong smelten. Er zit weinig smaak aan deze, dit is naturel maar je hebt ze ook in aardbei.

Regelmatig krijgt Roïn ook gewoon 2x fruit of knabbelt hij op een stukje komkommer. Zoals ik al zei hij is een beetje een alles eter dus hij vindt het al snel goed! Misschien heb je iets aan mijn tips en hebben jullie nog lekkere tussendoortjes tips voor mij en Roïn??

Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s